Damocraft 2000 “Bald Eagle”

De Damocraft 2000 “Bald Eagle” is het grootste schip uit de serie van Damocraft visboten en heeft met zijn naam een mooie verwijzing naar de grootste visjager van Nederland; de zeearend.

Ondanks zijn lengte van 6 m en een breedte van 2,41 m1 is de Damocraft 2000 prima te traileren en is de boot ook bij uitstek geschikt als familieboot en heeft een maximale motorisering van 250 pk (183,6 kW). De boot wordt gefabriceerd onder CE-keur categorie C.

De Damocraft 2000 is hiermee ontworpen voor het varen in kustwateren, riviermondingen, baaien, meren en rivieren tot en met windkracht 6 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van maximaal 2 meter, kortom dit schip is bij uitstek geschikt voor elke visserij en recreatieve toepassingen. Ondanks de afmetingen van de Damocraft 2000 blijft het schip zeer wendbaar en heeft een geringe diepgang.

Het toepassen van een delta tap zorgt voor een verbeterde stabiliteit bij een hoge snelheid en een maximaal getrimde boot. In de indeling van het schip zit alle ervaring die Damocraft inmiddels heeft opgedaan. Er is een grote hengelkast aanwezig waarin maar liefst 12 hengels kunnen worden opgeborgen. Onder de hengelkast zit een opbergruimte voor accu’s voor een fronttroller.

In totaal is het schip voorzien van 9 opbergruimtes met luiken en 2 toegangsluiken. Het schip beschikt over een in de vloer geplaatste brandstoftank van aluminium met een tankcapaciteit van ca 165 liter!!!

De Damocraft 2000 is leverbaar als Tiller- en als Consoleversie. Het schip kan tevens voorzien worden van een verlenging van het achterdek waardoor er ook 2 extra bergruimten met luiken ontstaan.

Voor nadere informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.